Ford ger sig in i elbilskriget med nyheten: “Mustang Mach-E”

Den amerikanska biljätten Ford har laddat gevären och gett sig in i elbilskriget. Fram till och med 2022 kommer Ford investera över 100 miljarder SEK på deras elektriska alternativ. En satsning som omfattar totalt 44 bilmodeller. Bland dessa bilmodeller finner vi den omtalade Mustang-inspirerade elsuven: ”Mustang Mach-E” som har premiär nu på måndag i Los Angeles 04:00 svensk tid.

Ford har varit hemlighetsfulla kring den nya bilen, men vad som är känt är att den helt elektriska bilen ska ha en räckvidd på över 600(!) kilometer. Vilket är mycket imponerande om detta visar sig stämma även utanför Fords testanläggningar.

Namnet på bilen kommer vara: ”Ford Mustang Mach-E”, vilket lär väcka heta känslor hos Mustang-fans världen över. Varumärket Mustang är starkt förknippat med stora, vrålandes V8-motorer som förbrukar minst två regnskogar per mil. Därför kan det kännas uppseendeväckande att sätta Mustang-stämpeln på en bil som kan frakta hela familjen utan att smälta en glaciär samtidigt.

Situationen påminner om när Porsche lanserade sin SUV: Porsche Cayenne, år 2002. Porscheentusiaster ställde sig genast tveksamma till huruvida en familjesuv hörde hemma i det sportiga varumärket. 17 år senare kan man säkert konstatera att lanseringen av Cayenne var oerhört lyckat av Porsche och att Cayennes sportiga egenskaper gör att bilen bär Porsches anrika varumärke med stolthet. Vi hoppas och tror att nya Mustang Mach-E kommer platsa lika bra i Mustang-familjen.

Vi väntar med spänning på mer information om nya Ford Mustang Mach-E, och på måndag kommer vi förhoppningsvis få svar på alla funderingar och frågor kring den nya elbilen. Men det är inte bara våra kollegor på andra sidan havet som får ta del av premiären, utan Ford håller också en premiär i Oslo samma dag, 09:00 svensk tid och självklart kommer FyraHjul finnas på plats.

Kommentarer inaktiverade.