Ännu en prestandabil faller offer för elektrifieringen

Skoda, det tjeckiska bilmärket som mest är känt för att vara Volkswagens budgetsyskon har nyligen gått ut med skisser på nya Octavia. Precis som sin storebror Volkswagen elektrifierar man fler och fler bilmodeller för att nå de höga krav som sätts på biltillverkarna. Nu är det officiellt att prestandaversionen av Octavia kommer vara en laddhybrid.

Namnet på bilen är Skoda Octavia iV, där beteckningen: ”iV” avslöjar att bilen drivs på mer än bara gamla dinosaurier. Tre skisser har släppts varav två illustrerar sedanversionen av Octavia medan den tredje visar kombiversionen för dig som vill leka rallyförare hela vägen upp till familjens sommarstuga.

Under huven på nya Octavia RS iV finns det en 1,4 liters TSI-motor som arbetar tillsammans med en elmotor för att producera 245 tjeckiska hästar.

Mer får vi reda på i mars då bilen visas upp i Genève. Vi hoppas och tror på att nya Octavia RS iV kommer vara precis lika körglad som den nuvarande generationen. Som konkurrenten BMW 330e visat oss behöver inte elektrifieringen innebära negativt för körglädjen. Snarare tvärtom. Därför väntar vi med spänning på nya Octavia RS iV!


Kommentarer inaktiverade.