BMW ger svenskarna det de vill ha


För ett tag sedan provkörde vi nya BMW 330e. En laddhybrid i sedanformat som bidrog till en sportig och komfortabel körupplevelse. Nu har den tyska bilgiganten valt att ge oss européer det vi svenskar älskar mest av allt, förutom sill och makaroner med falukorv såklart. Nämligen kombibilen.

Här om dagarna släpptes BMW 330e Touring. En vass kombibil med en elektrisk räckvidd på som mest sex och en halv mil. En siffra man dock bör ta med nypa salt då man förmodligen får räkna med omkring fyra till fem mil vid verklig körning. Bilen har samma prestanda som sedanversionen, det vill säga 252 hästkrafter fördelade på en fyrcylindrig bensinmotor och en elmotor. Om detta inte räcker till har ingenjörerna i Tyskland slängt in en s.k ”XtraBoost” inställning. Den inställningen ger bilen extra elektrisk kraft under en tidsperiod upp till 10 sekunder. Detta resulterar i en effekt på ca 292 hästkrafter under tiden som inställningen är aktiv.

Såvida BMW inte gör något katastrofalt fel så är vi säkra på att BMW 330e Touring kommer bli en ren succé. Den lär erbjuda körkänsla i mängder som sedanvarianten gör, samtidigt som den bjuder på mer utrymme så bilen blir attraktiv för barnfamiljer och människor som känner att sedanvarianten inte riktigt räcker till. Med ett schysst förmånsvärde lär det dessutom bli en riktig poppis bland tjänstebilsförarna.

Några svenska priser är inte tillgängliga än. Men om du vill vara säker på att du är en av de första som får tag på en 330e Touring kan du för en kaffepeng i form av 15000kr förbeställa ett exemplar via BMW:s hemsida.

PS: Bilen råkar också vara en av de absolut snyggaste kombibilarna på marknaden just nu.

Kommentarer inaktiverade.