Volkswagen hjälper dig att färdas snabbt i höst!


Oavsett om du vill åka runt i en stor och mäktig SUV eller en liten och smidig halvkombi så ser Volkswagen till att du kommer färdas snabbt. Denna veckan valde den tyska giganten att gå ut med officiella bilder på nya Touareg R och nya Golf GTI inför avtäckningen i Genève i mars.

Touareg är Volkswagens största och mest komfortabla bil. En bil som är mäktig som få och fullproppad med diverse lyxigheter. Nu har man valt att lansera bilen som laddhybrid och samtidigt slängt i fler hästar än någonsin tidigare. Nya Touareg R besitter en sexcylindrig bensinmotor på 340 hästkrafter som tillsammans med elmotorn på 135 hästkrafter producerar hiskeliga 462 hästkrafter och 700 newtonmeter.


Det finns för tillfället inga officiella siffror på den elektriska räckvidden, men motorjournalister världen runt gissar på strax under fem mil. En annan spännande nyhet är att bilen ska kunna dra upp till tre och en halv ton.

Men stora bilar är verkligen inte för alla. Oavsett antalet hästkrafter och newtonmeter upplevs de sällan lika körglada som mindre modeller. Denna vecka har vi lyckligtvis också fått se bilder på nya Golf GTI. En halvkombi som är känd för sina lekfulla egenskaper.

Nya GTI bjuder på 245 hästkrafter och 370 newtonmeter i vrid. Vill du hellre köra diesel kommer även Golf GTD att släppas, och den erbjuder 200 hästkrafter och 400 newtonmeter i vrid. En laddhybrid kommer också släppas, Golf GTE. Under huven finner du en bensinmotor på 1,4 liter som tillsammans med en elmotor ger totaleffekten på 245 hästkrafter och 400 newtonmeter.

Det är enbart Golf GTI som kommer erbjudas med manuell växellåda. Samtliga andra kommer med automatisk dubbelkopplingslåda som standard. Värt att notera är att Golf GTI också går att få med automatisk växellåda om så önskas. Några 0-100 siffror eller topphastigheter har Volkswagen inte gått ut med än, men vi kan räkna med att samtliga bilar hör hemma i vänsterfilen.

Kommentarer inaktiverade.